warmtepompen en woonventilatie

Warmtepompen

Renco Air Service kiest met de warmtepomp van Altherma voor een alternatieve manier van verwarmen. Deze nieuwe lucht/water warmtepomp is energiezuinig dankzij
vloerverwarming, ventiloconvectoren of lage temperatuur radiatoren. Het Altherma-systeem verwarmt het sanitair warm water en zorgt in de zomer voor koeling. Maximaal comfort gedurende het hele jaar dus.

In België levert de zon gemiddeld op jaarbasis 50 % van de energie die we nodig hebben om ons sanitair warm water op de juiste temperatuur te krijgen. Het Altherma-systeem kan gecombineerd worden met zonnepanelen voor de productie van dit warm water.
De warmtepomp van Altherma is niet alleen efficiënt maar ook discreet. De buitenunit en hydrokit kunnen eenvoudig en snel geïnstalleerd worden zowel bij nieuwbouw of renovatie van een huis of een flat met of zonder tuin.

Met dit systeem hoeft u geen rook-gaskanaal, gasaansluiting of stookolietank te voorzien. De warmtepomp kan geïnstalleerd worden met een meerprijs van ongeveer 4.000 euro ten opzichte van een gasketel maar het systeem is driemaal zuiniger en dus goedkoper in stookkost.

Woonventilatie

Alle gebouwen waarvoor vanaf 1 januari 2006 een aanvraag om te bouwen of te renoveren wordt ingediend, moeten aan de EPB-regelgeving of energieprestatieregelgeving voldoen.  Woonventilatie werd ingevoerd om de EPB (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) te verbeteren.  Een energiezuinig gebouw betekent op termijn immers een besparing op uw energie en u kiest resoluut voor het milieu.

Woningventilatie zorgt ervoor dat alle schadelijke stoffen die in de woning ontstaan verwijderd worden. U kunt kiezen uit vier types ventilatie:

  • Type A: Natuurlijke toevoer en natuurlijke afvoer
  • Type B: Geforceerde toevoer en natuurlijke afvoer
  • Type C: Natuurlijke toevoer en geforceerde afvoer
  • Type D: Geforceerde toevoer en Geforceerde afvoer

Renco Air Service biedt u Type C en D aan.

Voor het type C stellen wij de extractieventilatoren van Ocron voor. Wij werken samen met de firma Valbusko die de ramen met ventilatie kan leveren en plaatsen. Deze hebben een debiet van 225m³/u. De toestellen zijn leverbaar met radiografische bediening en ook een automatische stand is mogelijk. De ventilator draait hier op de lage stand en verhoogt automatisch wanneer de vochtsensor constateert dat de vochtigheidsgraad stijgt.

Voor het type D opteren wij voor Renovent HR,  een warmtewisselaar waarbij de buitenlucht voor 95 % opgewarmd wordt door de afgevoerde lucht. De maximum debieten zijn 300m³ en 400m³. Het verdelen van de lucht kan gebeuren zowel met gegalvaniseerde ronde kanalen, die in het vals plafond weggewerkt kunnen worden, als in ventichape. Met ventichape, dat een dikte heeft van 6 cm, kunt u snel en efficiënt een ventilatiesysteem opbouwen.

Heeft u vragen over warmtepompen, woonventilatie of wenst u een afspraak te maken? Contacteer ons dan via de contactpagina.